FleurFood basilicumsoep
Recept

Basilicumsoep met geroosterde cherrytomaten

Ik heb nooit groene vingers gehad. Daarmee wil ik eigenlijk zeggen dat ik een kunstplant nog niet in leven kan houden. Toch is het me onlangs gelukt om een gigantische basilicumplant te laten groeien, en met zoveel basilicum in huis wil je wel eens wat anders proberen dan pesto. We gaan basilicumsoep maken!

Allereerst is het goed om te weten dat wanneer je net zo’n gigantische basilicumplant wilt als die van mij, je hem gewoon heel erg veel water moet geven. Het houdt niet op.

FleurFood Basilicum

Ik heb mijn plant bij de Albert Heijn gekocht toen het nog een babyplantje was en binnen een maand was hij al 20cm gegroeid, en dat zonder verlies van smaak.

Type gerecht: Voor-/Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 50 gr. verse basilicum
  • 50 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 ml. slagroom
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • Cherrytomaten, 1 bakje per 2 personen

Bereidingswijze:

Leg de cherrytomaten op een bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bestrijk de tomaten met olijfolie, knoflook, peper en zout en rooster ze een kwartier in de voorverwarmde oven

Smelt ondertussen de boter in een grote pan/soeppan en wanneer deze gesmolten is voeg dan de bloem toe. Dit mag niet te bruin worden.

Voeg beetje bij beetje al roerend de bouillon toe. Goed roeren en stapsgewijs werken, anders krijg je klontjes en op soep hoor je niet te kauwen.

Voeg de basilicum toe en ga meteen aan de slag met de staafmixer. Hoe langer je de basilicum mee verwarmt hoe meer er van de smaak verloren gaat.
Wanneer je een gladde soep hebt meng je de slagroom erdoor en verwarm je hem kort.

Schep de geroosterde tomaten in een diep bord en schenk de soep erover.

Eet smakelijk!

FleurFood basilicumsoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *