Fleurfood burrata parmaham rucola
Recept

Burrata met Parmaham, rucola en korianderzaad

Burrata… mag ik even een momentje stilte voor dit godsgeschenk…

Ik ben dus dol op room, en melk.. en kaas. Burrata heeft het allemaal! Deze kaas is een mix van Mozzarella en room die smelt op je tong.

Deze heerlijkheid vindt zijn oorsprong in Puglia, maar zoiets lekkers kun je niet geheimhouden. In de jaren ’50 werd de kaas in heel Italië geproduceerd en is nu ook relatief goed verkrijgbaar in Nederland. De betere kwaliteitsburrata’s vind je bij de lokale kaasboer, maar de Burrata van de Albert Heijn mag er zeker wezen. Gemak dient de mens laten we maar zeggen.

Burrata is een veelzijdig kaasje die, vanwege zijn neutrale en romige smaak, met veel ingrediënten te combineren is. Mijn advies zou zijn om gewoon eens wat te proberen, maar daarvoor ben je waarschijnlijk deze blog nu niet aan het lezen.

De Burrata die ik onlangs gemaakt heb is op Italiaanse wijze en kan prima als hoofdgerecht gegeten worden. Geloof me, deze kaas valt als een baksteen.

Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 2 stuks Burrata
  • 80gr. Parmaham
  • 75gr. Rucola
  • circa 8-10 cherrytomaten
  • 2 eetlepels Pesto
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vergine

Bereidingswijze:

Hier komt het leukste gedeelte: niks bakken, niks braden, niks voorverwarmen. Haal de Burrata uit de verpakking en laat uitlekken. Doe dit voorzichtig: het kaasje scheurt sneller dan de panty’s van de supermarkt (…nood breekt wetten ok?!)

Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met pesto. Leg de Burrata in het midden van het bord en drapeer de Parmaham eromheen alsof je hem aan het instoppen bent.

Halveer de cherrytomaten en verdeel over de borden. Breng alles op smaak met peper en zout en besprenkel het geheel met olijfolie.

Als laatste verdeel je het korianderzaad over de Burrata.

Mocht je er nog aan toe zijn, dan kun je stokbrood met olijfolie en zoutvlokken serveren bij dit gerecht.

Tips: Als variatie op dit recept kun je de olijfolie ook vervangen door olijfolie met truffel.

Burrata recept parmaham rucola tomaat

koken & tafelen algemeen

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *