chicken parmigiana italiaans kip parmezaan
Recept

Chicken Parmigiana – een Italiaanse klassieker

Dit is dus een recept waarvoor je me wakker kunt maken. Kip in een krokant jasje van Parmezaanse kaas, rustend in een badje van Sugo en knoflook.

Je kunt dit recept combineren met aardappelen, maar persoonlijk heeft Tagliatelle mijn voorkeur.

Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

Chicken parmigiana fleurfood.nl ingredienten

  • 350 gr. kippendijfilet
  • 390 gr. Sugo (tomatensaus, eventueel naar voorkeur met knoflook of basilicum)
  • 400 gr. Tomatenblokjes
  • 75gr. Panko broodkruim (ik ben dol op het merk Saitaku)
  • 75 gr. Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 75 gr. Bloem
  • 2 theelepels gehakte knoflook (100gr. potje Gotan, een echte musthave in de keuken)
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vergine
  • 1 ei
  • 1 bol Mozzarella
  • 250 gr. verse tagliatelle of spaghetti
  • en natuurlijk wijn… voor bij het koken!

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de bloem over een klein bordje, en verdeel een mix van panko en parmezaanse kaas over een ander klein bordje. Klop het ei los in een kommetje.

Haal iedere kippendij door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het panko-parmezaanmengsel. Leg ze apart en doe dit met alle kipjes.
Verwarm de olie in de koekenpan en bak de gepaneerde kip in circa 4 minuten gaar en krokant.

Leg een mengsel van de Sugo en tomatenblokjes in een ovenschaal en meng hierdoor de gehakte knoflook

Leg de gebakken kip in de ovenschaal bovenop het tomatenmengsel. Snij de Mozzarella in plakjes en leg dit bovenop de kip.

Bak circa 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.

In de tussentijd: kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Serveer de kip in de schaal en pasta apart aan tafel.

chicken parmigiana italiaans kip parmezaan

koken & tafelen algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *