Fleurfood Italiaanse Bol
Recept

Gevulde Italiaanse bol met oesterzwammenragout en spekjes

De gevulde Italiaanse bol is heerlijk als lunchgerecht of als licht hoofdgerecht. In feite kun je hem vullen met verschillende varianten ragout, maar mijn voorkeur gaat uit naar een oesterzwammenragout.

De basis voor een goede ragout is roux. Ik vind dit altijd een prachtig proces waarmee je gebonden soepen kunt maken of zoals in dit recept een ragout. Roux bestaat uit een mengsel van gesmolten boter en bloem. Hieruit ontstaat een soort deegbal, die je verdunt met bouillon tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Type gerecht: Lunchgerecht/ licht hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 150 gr. oesterzwammen
  • 150 ml. paddenstoelenbouillon
  • 50 gr. roomboter
  • 4 eetlepels bloem
  • 125 gr. spekblokjes
  • Bieslook
  • 125ml. volle kookroom
  • 2 Italiaanse bollen

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes in een koekenpan lichtkrokant.

Scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes, en bak deze in een andere koekenpan gedurende circa 5 minuten.

Verhit de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe zodra deze is gesmolten. Meng goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, omdat het anders gaat klonten en dat wil je echt niet hebben. Je krijgt nu de basis voor de ragout.

Voeg hier vervolgens de gebakken oesterzwammen, spekblokjes en de kookroom aan toe en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Snij de bieslook fijn.

Snij het bovenstuk/dakje van de Italiaanse bol eraf en hol de Italiaanse bol uit.

Vul de bol met de ragout en strooi de bieslook hierover.

Eet smakelijk!

Fleurfood Italiaanse Bol

Fleurfood Italiaanse Bol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *