Fleurfood uien snijden
Basis technieken

Kooktechnieken: Uien snipperen zonder in tranen uit te barsten

Mijn mascara hangt op mijn kin, het snot loopt uit mijn neus en mijn ogen zijn rood doorlopen… Nee, ik heb geen zielige film gekeken. Ik heb weer eens uien staan snipperen. 

Nu heb ik al heel wat trucjes geprobeerd om aan dit tranencircus te ontkomen; een duikbril, kauwgom kauwen, water in mijn mond…maar niks lijkt echt te helpen.

Het enige wat nu nog te proberen is, is een manier om die ui binnen een record tempo gesnipperd te krijgen, voordat hij een aanslag op je traanbuizen kan starten.

Wat heb je nodig?

  • Scherp mes, vlijmscherp!
  • Een ui
  • Snijplank
  • Glas champagne om het te vieren

Hoe gaan we dat doen?

Snij het kontje van de ui eraf. “who’s crying now?!”

Ontdoe de ui van zijn schil en leg de ui vervolgens rechtop op de snijplank.

FleurFood ui snipperen

Maak diepe inkepingen in de ui, van het kroontje tot aan zijn afgesneden kontje. De hoeveelheid ruimte die je er tussen laat is afhankelijk van hoe klein je de ui gesnipperd wilt hebben.

FleurFood ui snipperen

FleurFood ui snipperen

Wanneer je hier mee klaar bent leg je de ui op zijn kant en begin je aan de onderkant te snijden. De ui is gesnipperd!

FleurFood ui snipperenFleurFood ui snipperenFleurFood ui snipperen

Schenk nu een glas champagne in om te vieren dat je dit met droge ogen hebt gedaan.

FleurFood ui snipperen

Mocht je er nu nog steeds geen vertrouwen in hebben, dan kun je altijd nog de volgende producten proberen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *