Fleurfood pasta kippenlever
Recept

Pasta met kippenlever, lichtzoete roomsaus en ui

Niet iedereen is fan van kippenlever of ander orgaanvlees. Ik daarentegen kan er echt geen genoeg van krijgen. Mocht je hier dus niet warm voor lopen, sla dit bericht dan maar over. Indien je wel een liefhebber bent, dan is dit recept echt iets voor jou!

Normaal zou ik kippenlever maken met spek en ui en er een goed aardappeltje bij serveren met een frisse salade. Onlangs ben ik op vakantie naar Malta geweest (een echte aanrader, het eten is heerlijk!) en heb ik daar kennis gemaakt met een gerecht met kippenlever, pasta en een zoetige roomsaus.

Ik kon niet wachten om het thuis te proberen en het recept met jullie te delen.

Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 380 gr. kippenlevertjes
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 doosje champignons
  • 125ml slagroom
  • Parmezaanse kaassnippers
  • 1 ui
  • Scheutje cognac
  • 200 gr. pasta penne
  • 2 theelepels gehakte knoflook

FleurFood kippenlever pasta

Bereidingswijze:

Schil en snipper de ui en reining vervolgens de champignons en snij ze in plakjes.

Zet een koekenpan op het vuur met boter en/of olijfolie en bak hierin de champignons. Wanneer de champignons bijna gaar zijn voeg je de uien en gehakte knoflook toe en laat op laag vuur langzaam gaar worden.

Verhit, in een hapjespan, een eetlepel olijfolie en zet het vuur lekker hoog! Bak de kippenlevers rondom bruin. Je wilt dat ze een lekker bruin korstje krijgen. Je hoeft ze niet helemaal gaar te bakken, want ze gaan nog garen in de saus.

Haal de pan van het vuur en zet hem apart. De reden dat ik dit zeg is omdat we de cognac even kort gaan flamberen, en dat wil je nooit onder een afzuigkap doen. In een afzuigkap verzamelen zich vetresten en door de zuigende werking worden de vlammen in de afzuigkap gezogen. Een recept voor een binnenbrandje en dat wil ik niet op mijn geweten hebben.

Enfin, voeg de cognac toe aan de kippenlevers en steek aan. Let hierbij echt op je wenkbrauwen, doe dit dus voorzichtig.

Breng intussen de pasta aan de kook en kook volgens de afwijzigen op de verpakking.

Voeg de champignons en uien toe aan de kippenlevers en voeg hier vervolgens de room aan toe. Meng de eetlepel donkere basterdsuiker door de saus en laat 10 minuten op laag vuur inkoken.

Wanneer de pasta klaar is, giet deze af en voeg toe aan de kippenlevers. Roer goed door om de saus gelijkmatig te verdelen.

Serveer de pasta en strooi hier de parmezaanse kaas snippers overheen. Garneer eventueel met een blad basilicum of peterselie.

Eet smakelijk!

FleurFood pasta kippenlever

 

koken & tafelen algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *