Fleurfood truffel ravioli
Recept

Ravioli met truffel – om je vingers bij af te likken

Ik ben echt een sucker voor truffel. Truffel-pizza, truffel-risotto, pecorino kaas met truffel-honing, of zelfs een uitsmijter met kaas en rosbief… met een beetje truffel. Snackbar-chique zal ik het maar noemen. 

Jullie gaan nog veel gerechten op mijn foodblog terugvinden met truffel. Het volgende recept is er eentje van.

Dit gerecht is uitermate geschikt voor wanneer je onverwachts bezoek krijgt, en je ze niet een pan macaroni wilt voorschotelen, bij gebrek aan inspiratie en tijd.

Dit recept is in minder dan een half uurtje klaar en je hoeft er geen sterrenchef voor te zijn. Waar kan ik tekenen?
Het bestaat uit ravioli met champignons, knoflook, room, truffeltapenade en rucola. Simple as that!

Fleurfood truffel ravioli

Type gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 250 gr. Ravioli funghi porcini (vers)
  • 40 gr. Sulpizio Tartufi Truffel – paddestoeltapenade (oa. verkrijgbaar bij AH) maar ze hebben ook soortgelijke producten bij andere supermarkten.
  • 40 gr. rucola
  • 2 handjes Geraspte parmezaanze kaas
  • 250 ml. kookroom (absoluut geen creme fraiche gebruiken, dat is echt te zuur)
  • 250 gr. kastanje champignons
  • 2 theelepels gehakte knoflook (potje Go-Tan 100gr.)
  • Optioneel: een klein kopje maizena om de saus extra te binden.

Bereidingswijze:

Maak de kastanje champignons schoon en snij ze in partjes. Bak ze in een klein beetje olijfolie in een koekenpan op laag vuur en voeg hier de gehakte knoflook aan toe.

Breng in een ruime pan water, met voldoende zout, de pasta aan de kook en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de kookroom in een steelpan en verwarm deze goed door op laag vuur. Voeg al roerend de truffeltapenade toe aan de room en breng op smaak met zout en peper. Mocht de room te dun zijn, dan kun je er altijd een beetje maizena aan toevoegen. Meng de maizena altijd met water voordat je het aan de saus toevoegt, anders krijg je klontjes en geloof me… niemand wil kauwen op saus!

Giet de pasta af en meng door de champignons. Leg de pasta op de borden en giet hier wat saus overheen. Bedek vervolgens met een handje rucola en op het laatst strooi je de kaas over het gerecht.

Je zult merken dat je waarschijnlijk meer saus hebt dan de pasta nodig heeft, met als enige reden om er nog van te snoepen… gewoon omdat het kan!

Eet smakelijk!

Fleurfood truffel ravioli

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *