FleurFood Epic Fail
Recepten Review

Recept review: Als een boer met Quichepijn – Pompoentaart van de AH

Ik ben een groot fan van de recepten van de Albert Heijn. Nu ben ik niet bepaald het makkelijkste publiek en betrap ik mijzelf er vaak op dat ik de recepten ga herschrijven. Desalniettemin zijn de recepten venieuwend, lekker en makkelijk om te maken.

Dit keer wilde ik de pompoentaart met pecannoten proberen. De eerste keer dat ik een recept maak ben ik niet zo moeilijk. Ik hou het recept precies aan om vervolgens er de tweede keer mijn eigen draai aan te geven. Zo ook bij dit recept.

Well.. that escalated quickly.

FleurFood Fail

Keurig het recept aangehouden, keurig mijn taartvorm (dezelfde als in het recept) ingevet en de oven keurig geen graad hoger of lager gezet dan het recept voorschrijft. Watskebeurt??!

Het deeg bovenop de quiche is gaar, maar daar is ook alles mee gezegd. De pompoen is nog heel hard en zeker niet gaar. Het eiermengsel is niet gaar en de bodem van de quiche is snot.

Je begint natuurlijk eerst aan jezelf te twijfelen. Ik heb zelfs de temperatuur van de oven gedubbelcheckt… for sure 200 graden. Verder heb ik het recept keurig aangehouden. Ok… als ik heel eerlijk ben heb ik verse, voorgesneden pompoen gebruikt, maar daar kan het niet aan gelegen hebben, of wel dan?

FleurFood Fail

Ik weet niet of ik nog gemotiveerd ben om dit recept in de toekomst nog eens te proberen, maar wie weet. Wat ik anders zou doen is de pompoen even opbakken in een koekenpan en niet rauw de oven in doen. Daarnaast zou ik waarschijnlijk een springvorm gebruiken, om de quiche er ook makkelijker uit te kunnen halen.

Gelukkig hebben we voor dit soort incidenten onze redder in nood: de FEBO

FleurFood Fail

Denk jij nu: “Lul niet Fleur, ik rock deze taart!” dan ben ik heel erg benieuwd naar het resultaat en nodig ik je uit om mij te laten zien hoe het wel moet!

Hieronder het recept van Albert Heijn.

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 600 g pompoen
 • 150 g ham (dikke plak)
 • 1 el donkerbruine basterdsuiker
 • 2 tl hot peppersauce
 • 3 el tomatenketchup
 • 2 el olie
 • 1 tl zout
 • 80 g pecannoten
 • 6 plakjes deeg voor hartige taart
 • 3 eieren
 • 125 ml slagroom (bekertje)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de taartvorm in met wat boter.

Verwijder de zaden en de binnenkant van de pompoen met een lepel. Snijd de pompoen in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snijd vervolgens de ham in blokjes. Meng de basterdsuiker, hot peppersauce, ketchup en olie met het zout en peper in een kom. Schep de pompoen, ham en pecannoten hierdoor

Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar. Rol uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg weg.

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin. Bak iets onder het midden in 30-40 min. goudbruin.

Het originele recept vind je hier.

Prettige wedstrijd!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *