FleurFood Wijn Libanon Review
Review

Review: Libanese wijn – Chateau St. Thomas – Les Emirs 2011

Libanese wijn, ze blijven me verrassen!  Libanon is een van de oudste wijnlanden ter wereld, waar al ruim 8000 jaar wijn wordt verbouwd, dus ze hebben ondertussen wel door hoe ze de meest tongstrelende wijnen kunnen maken. 

De Bekaa Vallei is vandaag de dag de meest bekende wijnstreek in Libanon. Ondanks de vele conflicten die het land kent, wordt er jaarlijks toch nog zo’n 5 miljoen liter wijn geproduceerd. Zie dat maar eens op te krijgen!

Een van de wijnhuizen die wijn maakt in de Bekaa Vallei is Chateau St. Thomas en ik heb onlangs de Les Emirs uit 2011 mogen proeven van dit wijnhuis.

Chateau St. Thomas is een familiebedrijf dat voornamelijk Franse druiven gebruikt bij het maken van haar wijnen, die in eigen kelder worden gerijpt op eikenhouten vaten.

Toen ik de fles openmaakte was ik meteen verrast door het aroma. Voor een Libanese wijn is deze heel geurig en het deed me meteen denken aan bramen en kersen. De kleur is helderrood met een kleine paarse tint.

Eenmaal de eerste slok gedronken, werd het me al snel duidelijk dat deze fles geen lang leven beschoren was, wat een fantastische wijn! Hij is droog en kruidig, maar heeft door fruitigheid (wat je kunt herkennen als bramen, kersen en pruimen) iets heel drinkbaars en is zacht.

Ik heb de mazzel nog een fles van deze heerlijkheid in de kast te hebben staan, die ik soldaat ga maken bij een heerlijke lamsrack of een tajine met lam en pruimen!

Wijnhuis: Chateau St. Thomas
Wijn: Les Emirs Rouge
Type: Rode wijn
Jaargang: 2011
Land: Libanon
Streek: Bekaa Vallei
Hout: Ja
Druiven: Cabernet Sauvignon, Syrah en Grenache
Beoordeling: Fantastisch, doe me er nog maar eentje!

Te verkrijgen bij: Anderewijn

FleurFood wijnreview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *