Review

Review: Mevrouw Hamersma kookboeken winkel

Ik heb dus een ernstige kookboeken verslaving… Als ik een drukke dag heb gehad en uitgeput mijn bedje in kruip, vind ik het heerlijk om een kookboek te lezen en te kwijlen bij alle prachtige foto’s. Ik word er niet alleen heel relaxed van, ik doe er ook nog eens veel inspiratie mee op.

Nu kun je je kookboekenverzameling heel gemakkelijk aanvullen met aankopen op het internet, maar toch blijf ik het fijn vinden om er eerst eens doorheen te bladeren in de boekenwinkel.

Er zijn veel boekenwinkels die een ruim aanbod aan kookboeken hebben, maar mijn “all-time favorite” is toch echt de kookboekenwinkel van Mevrouw Hamersma. Hamersma, die naam klinkt bekend!

Dat kan kloppen, want Mevrouw Hamersma is namelijk de echtgenote van Wijnjournalist Harold Hamersma. Harold schrijft onder andere voor het Parool en daarvoor verzorgde Mevrouw Hamersma (Karin Richter) vaak de gerechten! Gelukkig houdt hij haar niet voor zichzelf en heeft zij 2 jaar geleden haar eigen kookboekenwinkel geopend aan de Gerard Doustraat in de Pijp in Amsterdam.

Fleur Food Mevrouw Hamersma Kookboekenwinkel

Je voelt je meteen thuis als je binnenloopt in deze winkel. De kookboeken staan rijenhoog en Mevrouw Hamersma heeft ware pareltjes in haar bezit.

Zo vind je bijvoorbeeld populaire kookboeken zoals het aanbod van Jamie Oliver, Nigella Lawson of Gordon Ramsey, maar ook meer specialistische kookboeken zoals slowfood boeken, de Libanese keuken of een boek over zure gerechten en ingrediënten.

Iedere week vind je het “kookboek van de week” waaruit ook gerechten worden getest in de keuken (niet zo maar eentje) die zich achterin de winkel bevindt. Hierdoor kan zij je extra goed advies geven over welke kookboeken het beste bij je wensen en verwachtingen aansluiten.

FleurFood Mevrouw Hamersma Kookboekenwinkel

FleurFood Mevrouw Hamersma Kookboekenwinkel

Ben je in Amsterdam, dan is het zeker de moeite waard om de winkel te bezoeken. Ben je geslaagd en kun je niet wachten om een lekker recept uit te proberen? Dan is het extra handig dat de Albert Cuyp markt om de hoek zit, waar je de meest verse ingrediënten kunt scoren!

Ben je niet in de gelegheid om de winkel te bezoeken, maar ben je toch nieuwsgierig naar het aanbod? No stress, op de site vind je alle boeken en kun je ze ook nog een bestellen.

FleurFood Mevrouw Hamersma Kookboekenwinkel

Mevrouw Hamersma kookboekenwinkel
Gerard Doustraat 226
1073 XC Amsterdam
020-7716092

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *