Spaghetti Carbonara FleurFood.nl
Recept

Romige spaghetti carbonara met spek en lente-ui

Niet doorvertellen hoor, want ik krijg heel wat boze Italianen achter me aan.

Ik heb room gebruikt in dit gerecht…

Het originele recept voor spaghetti carbonara is met ei.
Nu heb ik in een vorige blog al wel eens laten doorschemeren dat ik nu eenmaal een vetbek ben, en de verleiding om room, boter of kaas in mijn gerechten te verwerken maar moeilijk kan weerstaan.

In dit recept voor spaghetti carbonara heb ik room gebruikt om het gerecht iets meer body en vettigheid te geven. Dat is niet alleen lekker, maar combineert ook goed met een van mijn favoriete wijnen: een houtgelagerde Soave.

Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 250gr. verse spaghetti
  • Parmezaanse kaas in snippers
  • 2 eieren
  • 125 ml. slagroom
  • 2 lente uitjes
  • 125 gr. gerookte spekblokjes
  • 1 theelepel gehakte knoflook

Spaghetti Carbonara FleurFood.nl

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes met de knoflook in een koekenpan tot ze lichtkrokant zijn. Snij ondertussen de lenteui in dunne ringen.

Meng de eieren met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.

Breng ruim water aan de kook en bereid ze spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.

Roer het slagroom-ei mengsel door de pasta en verwarm tot het ei begint te stollen. Voeg de gebakken spekblokjes toe. Mocht het geheel te dik worden, kun je wat van het kookvocht toevoegen tot het de gewenste dikte heeft bereikt.

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de lente ui en parmezaanse kaas.

Fleurfood carbonara topview

Spaghetti Carbonara FleurFood.nl

koken & tafelen algemeen

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *