truffelrisotto FleurFood
Recept

Truffelrisotto met spinazie en pecorino

Ik heb in een eerdere blog wel eens laten doorschemeren dat ik verzot ben op truffel. In dit bericht laat ik jullie kennismaken met een heerlijke truffelrisotto.

Risotto is een ware kunst, en bij het maken ervan moet je je er absoluut niet te snel en gemakkelijk vanaf willen maken, want dat proef je terug in het gerecht. In dit recept leg ik uit hoe je met een beetje liefde en geduld de allerlekkerste risotto op tafel zet.

Deze truffelrisotto bestaat uit risottorijst die klaargemaakt is in een paddenstoelenbouillon met spinazie, crème fraîche en pecorino kaas.

Type gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 2

ingrediënten:

  • 250 gr. risottorijst
  • 1 liter paddenstoelenbouillon van tablet
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. bladspinazie blokjes uit de diepvries
  • 125 ml. crème fraîche
  • 1 ei
  • 50gr. truffeltapenade
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml. witte wijn
  • 100 gr. pecorino romano

Bereidingswijze:

Snij de champignons in plakjes en bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur in een koekenpan. Zet vervolgens apart.

Kook het ei gedurende 8 minuten en zet apart.

Snipper de sjalotjes en verwarm in een grote pan 3 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot en voeg vervolgens de risottorijst er aan toe (droog). Hiermee bak je de rijst op en zorg je ervoor dat de korrels een beetje open gaan staan. Je zult merken dat ze hierdoor meer vocht gaan opnemen.

Schenk de wijn bij de risotto tot dat deze verdampt is. Voeg vervolgens gedurende 20 minuten een schepje bouillon bij de risottorijst. Als deze verdampt is voeg je een nieuwe schep toe. Blijf goed roeren, zodat de risotto niet aanbakt.

In de tussentijd schaaf je met een kaasschaaf grote plakken van de pecorino kaas voor de garnering. Rasp de kaas die overblijft, om deze op het einde aan de risotto toe te voegen.

Na ongeveer 15 minuten voeg je de champignons en de spinazieblokjes al roerende toe aan de risottorijst. Op het laatst voeg je de truffeltapenade, pecorino rasp en crème fraîche toe aan het gerecht en verwarm dit mee.

Breng de risotto indien gewenst nog op smaak met peper en zout.

Pel het ei en snij het in de lengte doormidden.  Leg de risotto vervolgens op de borden en leg hier de pecorino plakken op en leg het ei er bovenop.

Mocht je nog wat truffeltapenade over hebben, dan kun je hier nog wat van op het ei serveren.

Eet smakelijk!

truffelrisotto FleurFood

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *