FleurFood Bietenrisotto
Recept

Bloody Bietenrisotto – het ideale halloweengerecht

Nou heb ik zelf niet zo heel erg veel met halloween, of horror in het algemeen. Dat schrikeffect is niks voor mij.

Nu heb ik onlangs een bietenrisotto gemaakt die er toch wel eng uitziet, daarom ideaal voor Halloween!

Risotto is een van mijn favoriete gerechten. Het is een gerecht dat je echt met liefde moet behandelen, want dat proef je terug. Het is ook een heel veelzijdig gerecht. Ik maak het vaak met truffel en champignons, maar ook met tomaat en gamba’s.

Deze bietenrisotto heeft een hele aardse smaak, wat erg lekker is met het zachte van de risotto. Omdat mijn vriend altijd heel graag VLEES in zijn gerecht heeft (vlees moet je dan ook schreeuwen, want dan is het extra mannelijk) heb ik er krokant gebakken spekjes aan toegevoegd. Krokant gebakken pancetta is er ook erg lekker bij.

FleurFood Bietenrisotto

Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten
  • 250 gr. gerookte spekreepjes
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 40 gram boter
  • 150 ml. witte wijn (droog)
  • 350 gr. risottorijst
  • 400 gram geraspte en voorgekookte bietjes
  • Handje rucola

Bereidingswijze:

Snipper de sjalotjes en verwarm in een grote pan 3 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot en voeg vervolgens de risottorijst er aan toe (droog). Hiermee bak je de rijst op en zorg je ervoor dat de korrels een beetje open gaan staan. Je zult merken dat ze hierdoor meer vocht gaan opnemen.

Schenk de wijn bij de risotto tot dat deze verdampt is. Voeg vervolgens gedurende 20 minuten een schepje bouillon bij de risottorijst. Als deze verdampt is voeg je een nieuwe schep toe. Blijf goed roeren, zodat de risotto niet aanbakt.

Bak in de tussentijd de spekjes lichtkrokant in een koekenpan zonder olie of boter.

Na ongeveer 15 minuten voeg je de bietjes en de boter al roerende toe aan de risottorijst. Voeg vervolgens ook de gebakken spekjes toe.

Serveer met de rucola.

Eet smakelijk!

FleurFood Bietenrisotto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *