FleurFood pepersaus
Basis technieken,  Recept

Homemade pepersaus – het basisrecept

Pepersaus, ik lik mijn bord er bij af. Ik moet ook altijd meteen denken aan dat liedje van de AH: “Pepersaus, Pepersaus.. over de kalkoen”

Jij hebt het nu ook de hele dag in je hoofd toch? Graag gedaan.

Pepersaus is een heel veelzijdig sausje, maar ik vind het vooral erg lekker bij biefstuk.

Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare pepersaus kopen als dit je voorkeur heeft, maar als je eenmaal huisgemaakte pepersaus hebt geproefd wil je echt nooit meer terug!

Het belangrijkste voor de saus is de basis, wanneer je een goede bouillon of fond gebruikt proef je dit er echt aan af.

Ik gebruik de vleesfond van de Albert Heijn, omdat ik hem heel goed vind en het lekker makkelijk is in het gebruik.

FleurFood Pepersaus

Je hebt hier voor 3 tot 4 personen eigenlijk maar een halve pot voor nodig, maar des te meer reden om gewoon 2 dagen achter elkaar pepersaus te eten.

Verder gebruik ik enkel nog slagroom en vers gemalen peper.

Ingrediënten:

  • klontje boter
  • 150 ml. vleesfond
  • 125 ml. slagroom
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:

Indien je de pepersaus maakt bij biefstuk vind ik het het lekkerste om de pepersaus te maken in de “aanbaksels” van de biefstuk. Is dit niet het geval, niet huilen er is een andere manier:

Laat een klontje boter smelten in een koekenpan tot het lichtbruin wordt. Voeg hier de vleesfond aan toe en breng aan de kook om vervolgens in te laten koken.

Voeg hier vervolgens de slagroom aan toe en de peper en roer goed door terwijl te het verwarmt.

Wil je de saus meer gebonden hebben? Dat kan! Voeg 3 eetlepels maizena toe aan de saus en roer goed door tot het de gewenste dikte heeft bereikt.

Klaar!

Eet smakelijk!

FleurFood pepersaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *