Fleur Food
Recept

Parelcouscous met een Italiaanse twist – met gamba’s, kip of halloumi

Parelcouscous doet mij eerder aan pasta denken dan aan couscous. Dit komt door de zachte pasta-achtige structuur. In tegenstelling tot de droge couscous is deze parelcouscous zacht, rond van smaak en heel veelzijdig in gebruik. Zo gebruik in het bijvoorbeeld in soepen, maar leent het zich ook prima als basis voor een salade. Je kunt het zowel warm als koud eten.

In dit recept geef ik een Italiaanse twist aan de parelcouscous door er een paar flinke lepels pesto aan toe te voegen. De romige structuur van de couscous gaat heel goed samen met de vettigheid van de pesto.

Ik voeg er garnalen aan toe, omdat ik daar een enorme fan van ben. Je kunt de garnalen ook vervangen door gerookte kip, of (wanneer vegetarisch je voorkeur heeft) door gegrilde halloumi.

Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 200 gr. parelcouscous
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 courgette
  • 10 gamba’s
  • 2 theelepels gehakte knoflook
  • 1 sjalot

Bereidingswijze:

Snipper de sjalot en snij vervolgens de  puntpaprika in stukken van circa 2 cm.  Snij de courgette in blokjes.

Bereid de couscous volgens de verpakking. Fruit ondertussen in een hapjespan of grote koekenpan de sjalotjes in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn.

Voeg vervolgens de courgette en paprika hier aan toe.

Voeg de couscous toe aan de parika, courgette en uitjes en voeg hier de pesto aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit olie in een wok en voeg hier de gehakte knoflook aan toe. Wok de garnalen tot ze oranje kleuren en gaar zijn.

Serveer in diepe borden en leg de garnalen op de parelcouscous.

Eet smakelijk!

Fleurfood Parelcouscous

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *