Wolf Atelier
Restaurant review

Restaurant review: Wolf Atelier in Amsterdam

Onlangs had ik de dikke mazzel om door mijn schoonouders meegenomen te worden naar Wolf Atelier in Amsterdam. Ik had al vaak over dit restaurant gehoord en ging vol verwachtingen naar binnen.

Wolf Atelier is gevestigd in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende industriële spoorbrug, wat al indrukwekkend is op zich.

Eenmaal binnengekomen valt het me op hoe ruimtelijk het restaurant is en wat een prachtig uitzicht ze hebben.

We gaan zitten en krijgen een houten kistje met daarin een flesje water, doekjes om te handen op te frissen en een huisgemaakt pepermuntje. Score!

We bestellen een fles wijn en gaan ons orienteren op het menu. Alle gerechten zien er heerlijk uit en de keuze is moeilijk. Vrezend dat onze ogen groter zijn dan onze maag, laten we ons verleiden tot het 15-gangen Atelier menu. Dit menu bestaat uit 15 kleine gerechten die je meenemen door de hele menukaart van het restaurant. De perfecte oplossing voor mijn keuze-stress.

FleurFood Wolf Atelier

Ieder gerecht is van perfect formaat en de smaken zijn heel erg spannend. Ik ben bijvoorbeeld helemaal geen liefhebber van komkommer, maar ik zat te smullen van de Chibouste van komkommer en appel.

Ik ben daarnaast wel een enorme fan van steak tartaar dus ik kon mijn geluk niet op toen deze voor mijn neus gezet werd.

FleurFood Wolf Atelier

Later in het menu stond de lamsrug gepland. Een goede portie met een heerlijke saus van mais.  Ik kon mijn geluk niet op.

FleurFood Wolf Atelier

Ook vond ik het erg fijn dat er een goede balans was tussen de hoofdgerechten en de desserts. Vaak zie je bij een dergelijk uitgebreid menu veel hartige gerechten en maar een enkel zoet gerecht. Bij Wolf Atelier hebben ze de goede balans.

Een van mijn favorieten was de hang-op met mango en passievrucht. De merengue die hier bij zit smolt op je tong. Een echte aanrader.

FleurFood Wolf Atelier

Al met al hebben we ongeveer 3 uur zitten eten, maar toch hebben we niet lang op de gerechten hoeven wachten. Het tempo van uitserveren was precies goed! De gerechten zijn verfijnd en voor ieder wat wils. Aan het einde van de avond ging ik vol (maar dan op een goede manier) naar huis!

Het 15-gangen Atelier menu is momenteel €75,- per persoon excl. wijn en ik vind dit een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Ben je benieuwd naar Wolf Atelier kijk dan op hun website

Wolf Atelier

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *