FleurFood Brouwerij Troost
Restaurant review,  Review

Review: Brouwerij Troost – Nieuw in Amsterdam Oost

Een paar weken geleden is bij mij op de hoek een nieuwe locatie van Brouwerij Troost geopend op het Land van Cocagneplein in Amsterdam. Ik was al bekend met Brouwerij troost en kon daarom ook mijn geluk niet op toen ik hoorde dat ze op loopafstand (lees: kruipafstand) bij mij vandaan zitten. 

Het pand valt direct op. Een groot bakstenen gebouw midden op het plein. Eenmaal binnen zal het je opvallen dat we hier met echte brouwers te maken hebben. Het pand is rijkelijk voorzien van grote brouwvaten, waarmee ze al die gasten van heerlijke biertjes kunnen voorzien.

FleurFood Brouwerij Troost

Op de tafel stond een heel gezellig bordje met mijn naam erop. Ik ben gewoon een sucker voor dat soort dingen, ik word daar blij van.

De bierkaart is uitbreid en mijn oog trok meteen naar de  Oost Special IPA, een donkerblond biertje die special gebrouwen is voor de opening van Brouwerij Troost in Oost. (He, wat bekt dat toch lekker!)

Ik was positief verrast door deze IPA, een bier dat doorgaans behoorlijk bitter is. Deze IPA had een heel fruitig aroma. Hij was op voordat ik er erg in had.

Nu ben ik ook altijd wel een beetje te porren voor wat humor en Brouwerij Troost deelt blijkbaar die mening. De accenten op het glas en de bierviltjes vond ik erg geestig.

FleurFood Brouwerij Troost

FleurFood Brouwerij Troost

Op het menu staan een paar diverse burgers en wat cafe gerechten zoals sate, spareribs en taco’s. Ik besloot voor Burger Royal te gaan, want een burger met eendenlever laat ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. De serveerster vroeg aan me of ik de burger wel met de eendenlever wilde. Ik heb nog nooit zo’n gekke vraag gehoord. Zijn er echt mensen die hem niet met eendenlever willen??!

–  Ik hoop overigens niet dat mijn dokter meeleest… en zo ja: Ik kom binnenkort nog wel een keertje mijn cholesterol laten meten. –

Vriendlief ging voor de The Italian burger met pancetta, gorgonzola en zwarte olijven. Ik ging zo op in mijn eigen heerlijke burger dat ik helemaal ben vergeten te vragen of ik een hapje mocht proberen. Maar aan zijn gezicht te zien zat hij er zo van te smikkelen dat dat waarschijnlijk een kansloze vraag was geweest.

FleurFood Brouwerij Troost

FleurFood Brouwerij Troost

Het was voor ons even een snelle hap op de zondagavond, maar ik kan me voorstellen dat als je wat meer tijd hebt het geen probleem is om die vol te krijgen bij Brouwerij Troost. Op de kaart staat onder andere ook een groot assortiment pub food en met het al bier dat geschonken wordt ben je ook wel even onder de pannen.

Ik was blij verrast en kan je zeker aanraden eens een bezoekje te brengen. Woon je niet in Oost, of heb je gewoon geen zin om de fiets naar Oost te pakken? Niet getreurd, Troost heeft ook locaties in de Pijp en bij de Westergas!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *