FleurFood Il Carpaccio
Restaurant review,  Review

Review: Il Carpaccio – Authentiek Italiaans eten in Zwolle

Gisteravond werd ik verrast door mijn ouders. We zijn gaan eten bij Il Carpaccio in Zwolle, een Italiaans restaurant dat precies een half jaar open is.

Dit is niet het soort Italiaan waar je de standaard rood-geblokte kleedjes kan verwachten en een gigantische kaart met vele soorten pizza’s en pasta’s. Nee! Il Carpaccio is een authentieke Italiaan met verfijnde gerechten op het menu. 

Bij binnenkomst valt het meteen op dat het restaurant nieuw is, want je kunt de verse verf nog ruiken in de entree. Eenmaal binnen maakt deze geur plaats voor heerlijk verse truffel en knoflook. Een restaurant naar mijn hart.

Ik mocht de wijn uitkiezen en dat is niet aan dovemansoren gericht. De wijnkaart is niet heel uitbreid, maar dat vind ik altijd een goed teken. De wijnen zijn met zorg geselecteerd en mijn oog viel direct op de Valpolicella Superiore Ripasso. A done deal!

Het bleek een zeer goede keuze te zijn voor, naar mijn mening, een zeer schappelijke prijs. De wijn was heel zacht, met een mooie balans tussen soepelheid en tannines. Een heerlijke fruitige wijn, met veel smaak.

FleurFood Il Carpaccio

…En toen kwam de menukaart op tafel…

Ik heb zelden zo’n last van keuzestress. Werkelijk alles op de kaart zag er fantastisch uit. Ik maak niet vaak mee in een restaurant dat ik tegen de gastheer wil zeggen: ” verlos me uit mijn lijden, kies jij maar iets voor me uit.”

Desalniettemin ben ik na lang nadenken tot een keuze gekomen. Als voorgerecht koos ik de “Ravioli  d’anatra al tartufo nero con fegato d’anatra”. Met andere woorden: Ravioli van eend met zwarte truffel, boter en eendenleverkrullen.  Al zou je me alleen eendenlever serveren dan maak je me al zielsgelukkig, maar de combinatie met de ravioli, die gevuld is met eend, is heerlijk.

FleurFood Il Carpaccio

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor de “filetto di manzo con tartufo nero” een heerlijk gebakken tournedos met parpardelle pasta en romige truffelsaus. Ik kan je vertellen: ze waren absoluut niet zuinig met de truffel. Amen!

Uiteraard waren mijn ogen groter dan mijn maag en heb ik met pijn in mijn hart een beetje truffelpasta moeten laten liggen. Het gerecht was echter heel verfijnd. Ik heb gekozen om de tournedos medium-rare te laten bereiden, omdat dit mijn voorkeur heeft, maar je kunt jouw voorkeur doorgeven. Hier wordt zeker rekening mee gehouden. Ik vond het vlees in ieder geval zeer mals.

FleurFood Il Carpaccio

Omdat ik de avond toch nog even goed wilde afsluiten ben ik, in plaats van een dessert te nemen, gegaan voor de Grappa Pinot Nero. Grappa komt in heel veel kwaliteiten en vaak zijn ze zo sterk dat je je ineens heel erg bewust bent van de aanwezigheid van je slokdarm. Dat was bij deze Grappa niet het geval. Hij was zacht, en had nog steeds een verfijnde smaak van druiven, of misschien zelfs wel rozijnen. Een goede afsluiter van de avond!

Restaurant Il Carpaccio is gevestigd aan het Bethlehems Kerkplein in Zwolle en is wat mij betreft zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik kan je aanraden om dit te combineren met een dagje Zwolle.

Zwolle is een oude Hanzestad met veel historie en het stadscentrum is onlangs ook uitgebreid met een Hudson’s Bay, Primark, Zara en Zara Home. Daarnaast kun je in Zwolle veel concept stores vinden.

Mocht je gedurende je dag nog om een drankje verlegen zitten, dan kan ik je aanraden om De Belgische Keizer te bezoeken. Een cafe waar je de lekkerste Belgische bieren kunt drinken van zowel de tap als de fles.

FleurFood Belgische keizer

Kortom, organiseer een dagje uit naar Zwolle. Je hebt aan heerlijk eten en drinken in ieder geval geen gebrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *