FleurFood Cottage
Restaurant review,  Review

Review: Ontbijten bij The Cottage – Daar kom je je bed voor uit!

Ik ben geen ochtendmens, vooral niet op zondag. Het liefste blijf ik dan tot een uurtje of 11 liggen. Behalve vandaag… want The Cottage!

Ik had me voorgenomen bij The Cottage in Amsterdam Oost te gaan ontbijten. Naast het feit dat ze buurtjes van me zijn, is het ook nog eens een mega gezellig cafe om te ontbijten, lunchen en/of te borrelen en dineren.

Mijn vriend was helemaal verbaasd toen ik vanochtend om 10:00 al geschrobt, geboend en gepoetst klaarstond bij de deur om te vertrekken.

In Amsterdam Oost – op het hoekje van de Linnaeusstraat en Pretoriusstraat – vind je The Cottage. Ze beschrijven het zelf als: “Een gezellig cafeetje voor de hele dag met op het menu Britse comfort food klassiekers in een Amsterdams jasje.”

Het menu voor het ontbijt is heel uitgebreid en je vind hier onder andere vers gebakken scones met huisgemaakte jam of een lekker Engels ontbijt.

Ik ben zelf nogal een zoetekauw, dus ik ging voor de “Sweet Cottage Breakfast”. Deze bestaat uit een Scone met clotted cream, geroosterd rozijnenbrood met boter en kaas, huisgemaakte jam en een yogurt met peer, braam en granola.

FleurFood The Cottage

Zo op het eerste gezicht dacht ik, dat het misschien iets te weinig zou zijn. Mijn ogen waren duidelijk weer groter dan mijn maag. Het was meer dan genoeg en ik heb echt zitten smikkelen!

Vriendlief had de Roerei met paddenstoelen en verse kruiden. Een heerlijkheid om te zien… en het broodje zag er ook goed uit. (Even punten scoren, je weet toch?)

FleurFood The Cottage

Ook zijn portie was meer dan voldoende.

Wat we vooral opviel was dat The Cottage huisgemaakte jam serveert bij het ontbijtje. Ik vond voornamelijk de jam met pompoen erg lekker!

FleurFood The Cottage

Naast ontbijten/brunchen kun je hier de hele dag je buikje rond eten. Met gerechten zoals een Pie met lamsvlees of mosselen met whiskey en gerookte forel ben ik wel even zoet.

Meer informatie over The Cottage vind je hier

Enjoy!

FleurFood The Cottage

FleurFood The Cottage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *