FleurFood Sushibowl
Recept

Sushi in a bowl – stop rollin’… start bowling

I love sushi. punt.

Maar om nou op een doordeweekse avond, terwijl ik eigenlijk in mijn campingsmoking op de bank wil hangen, een hele batch sushi te gaan rollen gaat me een beetje te fur.

Daarnaast is take-out ook niet bepaald gratis.

Daarom vind de laatste trend van sushi in een bakkie een prima ontwikkeling. Ik moet wel zeggen dat het opvissen van rijstkorrels met eetstokjes een aparte techniek vraagt, maar oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Een sushi bowl is eigenlijk niets meer of minder dan sushi uit elkaar gehaald, en in een kom geserveerd.

Je kunt de sushi bowl volledig inrichten naar eigen smaak, maar de volgende bowl geniet mijn voorkeur.

Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 250 gr. zalmfilet
  • Zakje wortelrasp
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • Bakje zeewiersalade
  • Sesamzaad
  • Sojasaus
  • 200 gr. witte rijst

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. (maar ik vind het persoonlijk wat lekkerder als hij een beetje klef is) Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Indien de zalmfilet nog huid heeft, snij deze er dan voorzichtig af. Snij de zalm in blokjes van circa 1 centimeter.

Snij de avocado in plakjes en rasp de komkommer met een dunschiller in dunne plakken.

Doe de rijst in een kom en leg daarop, verdeeld over de  hoeken, de wortelrasp, komkommer, zalmblokjes, avocado en de zeewiersalade.

Besprenkel met sojasaus en sesamzaad.

Eet smakelijk! …en prettige wedstrijd met de stokjes.

FleurFood Sushibowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *