Uiensoep FleurFood
Recept

Uiensoep gevuld met kaastortellini

Onlangs heb ik jullie uitgelegd hoe je snel uien kunt snipperen zonder te huilen. Well… die vlieger gaat niet helemaal op voor dit recept voor uiensoep.

Prepare to cry…

Voor dit gerecht heb je namelijk een kilo uien nodig en die snijden zichzelf niet.

Fleurfood Uiensoep

Tevens wil ik je ook even waarschuwen over het effect dat deze uiensoep heeft op je inwendige organen… Dus mocht je een date hebben binnen 24 uur na het eten van deze uiensoep? Zeg maar af!

Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen 4

ingrediënten:

  • 1 kilo uien
  • 50 gr. boter
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 250 gr. kaastortellini (Grand Italia)
  • Geraspte kaas (jong)

Bereidingswijze:

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien en eventueel peper toe en laat ruim drie kwartier op hoog vuur karamelliseren. Uien bevatten van zichzelf suiker en door ze op hoge temperatuur te garen karamelliseren de suikers. De uien krijgen hierdoor een mooie bruine kleur.

Uiensoep FleurFood

Uiensoep FleurFood

Voeg hierna de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt voeg je de tortellini toe en kook je de soep nog 15 minuten.

Proef de soep regelmatig om te kijken of er nog extra zout of peper aan toegevoegd moet worden.

Schep een handje geraspte kaas in een soepkom of diep bord en voeg de soep hieraan toe.

Garneer eventueel met een handje fijngesneden bieslook.

Uiensoep FleurFood

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *