FleurFood Nopi
Restaurant review

Restaurant review: Yotam Ottolenghi’s NOPI

Ok… ik ben meestal niet zo goed in het bewaren van geheimpjes! Maar dit keer heb ik toch ruim een half jaar voor mijn vriendje geheim kunnen houden dat we voor zijn verjaardag bij NOPI gingen eten in Londen. BAM!

In februari heb ik al een keertje met mijn zuster bij NOPI gegeten toen wij in Londen waren. Dit was zo de moeite waard dat ik niet kon wachten om vriendlief alle details te vertellen. Best zielig eigenlijk, dat je van je vriendin alle heerlijkheden moet aanhoren, maar het zelf niet kunt ervaren.

Een half jaar geleden heb ik dus op een gekke dinsdag 2 vliegtickets, een 5-sterren hotel en een dinertje geboekt voor zijn verjaardag. Ik vind het gelukkig helemaal niet lastig om een geheimpje te bewaren dus het duurde ongeveer 5 hele minuten voordat al mijn collega’s, mijn ouders, schoonouders, buren, de cassiere bij de AH, de postbode, mijn wenkbrauw-epileer-mevrouw en kapster wisten dat wij in november naar Londen zouden gaan. Ik een geheim, de hele wereld een geheim, of zoiets…

Enfin, dan is het moment eindelijk daar dat ik met een ontbijtje op bed de man eindelijk mocht vertellen dat we gaan. De reactie was uiteraad priceless!

In Londen aangekomen hebben we het eerste biertje gepakt bij Comptoir Libanais. Even een klein beetje de buik opwarmen voordat we naar NOPI zouden gaan. Comptoir Libanais is een cafe dat zijn oorsprong vindt in Londen maar gebaseerd is op Libanese gerechten. Van heerlijke tajines en mezze platters tot Libanees of Marrokaans bier. Je hoeft hier tegenwoordig niet ver meer voor te reizen, want ze zijn nu ook gevestigd in Utrecht. Zeker een bezoekje waard.

Uiteraard hebben we in Londen ook menig pubs bezocht waar in de korte periode van 2 dagen aardig wat Ale’s en Lager’s zijn verorberd. De klapper van dit tripje was uiteraard ons bezoek aan NOPI.

Voor velen hangt het woord NOPI samen met het bekende boek van Yotam Ottolenghi, maar er is dus een restaurant in Londen waarvan mede-schrijver Ramael Scully nu de chef-kok is.

Ik had gereserveerd bij NOPI downstairs, wat betekent dat je in de keuken aan grote tafels zit. Een echt kijkje in de keuken dus.

Mijn oog viel meteen op de cocktailkaart waar ik een cocktail tussen zag staan met peer, saffraan en witte truffel olie. Niet echt een alledaagse combinatie, maar mijn nieuwsgierigheid won.

Fleurfood Nopi

Naast een uitgebreide en originele cocktailkaart hebben ze ook een spannende wijnkaart met onder andere wijnen uit Palestina.

Je kunt kiezen voor een hoofdgerecht, maar ook uit verschillende kleinere gerechten om te delen. Dat laatste hebben wij gekozen, want dan kun je bordjes wisselen en extra veel proeven.

FleurFood Nopi

Ik zelf ben begonnen met de burrata met bloedsinaasappel en korianderzaad. Dit recept kun je ook terugvinden in het kookboek NOPI. Een heerlijke combinatie van de zachte romige smaak van de burrata met de frisse smaak van het korianderzaad en bloedsinaasappel.

FleurFood Nopi

Vriendlief begon met een combinatie van bieten en geitenkaas met macadamia noten. Een goede combi van het zachte van de geitenkaas met de aardse smaak van de bieten.

FleurFood Nopi

FleurFood Nopi

Als “hoofdgerecht” besloot ik voor de heek te gaan die gegaard is in karnemelk en geserveerd wordt op een bedje van Cavolo Nero. Mijn vriendje ging voor buikspek van het varken met pompoen en walnoten.  Van beide gerechten is wederom erg genoten.

Gelukkig kon ik de jarige job nog overtuigen om een dessert te nemen, want wie weet wat voor een vuurwerk er voor je neus gezet wordt. NOPI heeft me niet teleurgesteld. Mijn vriendje werd, geheel verdiend, in het zonnetje gezet.

FleurFood Nopi

Al met al kan ik iedereen aanbevelen wanneer je in Londen bent, om bij NOPI te gaan eten. En ga je niet naar Londen, boek dan maar snel een ticket, want het is zeker de moeite waard.

Wil je liever de recepten van Yotam Ottolenghi thuis proberen, check dan hieronder zijn beste kookboeken.

[bol_product_links block_id=”bol_5a1c8010873da_selected-products” products=”9200000040710160,9200000076246282,1001004010946622″ name=”NOPI” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”791″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *