Gevulde pompoen
Recepten Review

Recept review: Gevulde pompoen

Soms heb je van die recepten die heerlijk ogen en waarmee je vol verwachting aan de slag gaat. En dan blijkt het helemaal niet te zijn wat je voorgehouden werd..

Dit recept voor gevulde pompoen is er niet zo eentje!

Het plaatje op de site van de Allerhande maakte dat ik begon te kwijlen. Een perfect gegaarde flespompoen gevuld met spinazie en paddestoelen. Dit moet bedrog zijn.. Net zoals bij de foto’s van die “heerlijke” burgers van de McDonalds, gevuld met karton en scheerschuim, terwijl je in werkelijkheid een platte, kleffe bedoening krijgt. Don’t get me wrong: een heerlijke platte, kleffe bedoening, want McDonalds is life!

Ik ben iemand die zijn keukenzaakjes over het algemeen prima op orde heeft. Steekringen, bakvormen, spatels, pannen en overcomplete messensets. Echter ontbrak in mijn assortimentje nog keukentouw. Gelukkig heeft vriendlief eenzelfde volledig assortiment in zijn gereedschapskist en kwam ik hier een relatief “fris-ogend” touw tegen. It does the job.

Al met al vond ik het recept behoorlijk eenvoudig. Er zijn wel veel dingen die je tegelijk moet doen, en je moet wel even je koppie erbij houden welke ingrediënten waarbij gaan. Desalniettemin ging het heel soepel.

Het resultaat was heerlijk en het is een smaakvol en spannend vegetarisch gerecht. De paddestoelen maken dat het wat vlezig smaakt. Mocht je toch heel graag vlees in willen dan zou je gehakt kunnen proberen.

Gevulde pompoen

Het inbinden van de pompoen was goed te doen en de touwtjes hebben hun werk gedaan.

Gevulde pompoen

Ik heb verder geen bijgerechten bij de pompoen geserveerd maar je zou hem voor een groter gezelschap als bijgerecht kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een mooi stuk vlees. Het presenteert erg gezellig.

Het recept voor de gevulde pompoen vind je hier. 

Eet smakelijk!

Gevulde pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *