Risotto surimi
Recept

Romige Risotto met Surimi, rucola en citroen

De feestdagen zijn weer achter de rug en de goede voornemens staan weer voor de deur. Voor mij niet het moment om enorm op mijn gewicht te gaan letten, maar juist om te kijken welke heerlijke gerechten ik weer op tafel kan zetten. Wel gezond natuurlijk!

Deze romige risotto met surimi is een heerlijk doordeweeks gerecht, wat ook nog eens feestelijk oogt. Hier ga je punten mee scoren!

Het recept is eigenlijk zoals je risotto normaal bereid met als basis visbouillon. Als garnering en vulling van de risotto gebruik ik surimi flakes. Deze kun je onder andere bij de Albert Heijn vinden.

Surimi is een visproduct wat vaak bij mensen bekend staat als nep krab, maar daar zou ik het niet mee willen vergelijken. (op de kleur na dan…) Het bestaat vaak uit koolvis of andere vissoorten die gemalen worden tot een puree en met smaakmakers gemengd wordt. Vervolgens wordt het gekookt en krijgt het die “chewy” structuur.

Voor dit gerecht geeft het echt wat extra’s aan de risotto en maakt het gerecht fris en smaakvol.

Type gerecht: Hoofdgerecht, of voorgerecht in kleinere portie.
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 400 gr. risottorijst
  • 1 liter visbouillon van tablet
  • 300 gr. Surimi flakes
  • 125 ml. crème fraîche
  • 1 zakje rucola
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml. witte wijn
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Snij de sjalotjes fijn en fruit deze in een grote pan in een flinke lepel olijfolie tot ze glazig worden.

Breng de bouillon aan de kook.

Doe de risottorijst droog bij de sjalotjes en laat deze even meebakken. Hierdoor bakt de korrel open, waardoor het het vocht nog beter opneemt. Kijk wel uit dat je de rijst niet laat aanbranden.

Blus af met de witte wijn en laat dit volledig opnemen door de rijst.

Voeg vervolgens, gedurende 2 minuten, een schep bouillon toe aan de rijst en zet op laag vuur.

Hak vervolgens 150 gr. van de Surimi Flakes fijn. De andere helft laat je intact.

Meng de creme fraiche door de risotto en voeg vervolgens de gehakte surimi flakes toe. Halveer de citroen en pers een helft uit boven de risotto. (let even op de pitjes)

Schep de risotto in een kom of een diep bord en garneer met de surimi flakes die nog over zijn. Doe dit net alof je een boeketje bloemen opmaakt. Garneer vervolgens met de rucola en naar wens met de overgebleven citroen.

Risotto Surimi

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *