Asperges Fleurfood
Recept

Asperges op traditionele wijze – met heel veel boter!

Warning! Het aspergeseizoen is weer begonnen. Gelieve niet na mij naar de wc te gaan…

De geur is niet te harden en op een of andere magische wijze steekt deze de kop al op na circa 10 minuten. Fuck it though, veels te lekker dit witte goud!

Asperges, je kunt ze op vele manier bereiden. Ik hou van experimenteren, maar toch geef ik in dit geval de voorkeur aan de traditionele wijze.

Simpelweg omdat het de smaak van de asperges ten goede komt en je er werkelijk iedereen een plezier mee doet.

Onlangs heb ik ze weer gemaakt volgens onderstaande recept. De schillen, kontjes en het kookvocht heb ik bewaard om er de volgende dag een verrukkelijk soepje mee te maken. Niks weggooien dus!

Asperges Fleurfood

Type gerecht: Hoofdgerecht, of voorgerecht in kleinere portie.
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 500 gr. ongeschilde asperges
  • 500 gr. krieltjes
  • 4 middelgrote eieren
  • 100-150gr. ongezouten roomboter
  • 200 gr. plakjes achterham
  • Verse peterselie

Bereidingswijze:

Kook de eieren in circa 10 minuten hard en laat schrikken onder de kraan.

In de tussentijd schil je de asperges van de “kop tot de kont” Snij circa 1,5 cm van het kontje af.  Er zijn allerlei snij- & zaaggerei beschikbaar op de markt om je asperges mee te schillen. De ervaring leert mij dat het ook prima gaat met een normale kaasschaaf.

Wees niet al te zuinig met schillen, want anders loop je het risico dat de asperges draderig worden en dat is gewoon niet lekker!

Bak de krieltjes volgens de verpakking rondom goudbruin in een beetje boter of olijfolie.

Zet of leg de asperges in een ruime pan onder water en voeg hier kokend water aan toe. Breng aan de kook en laat de asperges ruim 5 minuten koken. Vervolgens zet je het vuur uit en laat je ze nog even nagaren in het vocht voor circa 10-15 minuten.

Pel de eieren en hak in kleine stukjes.

Smelt vervolgens de boter in een pan en laat net niet borrelen.

Leg de asperges op een bord naast elkaar en serveer met de plakken ham, het gehakte ei, een handje vol peterselie en daaroverheen de boter.

Eet smakelijk!

Asperges Fleurfood

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *