FleurFood Mama Kelly
Restaurant review

Restaurant Review: Mama Kelly in Den Haag

Hemelvaartsdag is een typische dag voor wat “sight seeing” in eigen land. Vriendlief en ik besloten op de motor naar Agga te gaan en belandde uiteindelijk met onze lieve vrienden bij Mama Kelly in Den Haag.

Spontane avonden zijn wat mij betreft het leukst en aangezien ik nog niet bij Mama Kelly had gegeten, heb ik dit advies van mijn vriendin dan ook niet in de wind geslagen.

Bij binnenkomst viel me de “industrial look” van het pand meteen op, het is een prachtige locatie. Bij Mama Kelly had ik een soort flamingo-roze oase in mijn gedachten, maar dit bleek later slechts beperkt te zijn tot de locatie Amsterdam. In Den Haag heeft nuchterheid nog de overhand, laten we maar zeggen…

FleurFood Mama Kelly

Aan tafel viel me gelijk op dat mijn inwendige mens niks tekort zou komen. Dat ik in ieder geval met een vette lever van tafel zou lopen, was direct een feit, want onze uitbundige ober zou nog een iPod aan een dove kunnen verkopen. Dit bedoel ik in de meest positieve zin, want een betere gastheer konden we ons niet wensen. Toen zijn shift was afgelopen, waren we serieus een beetje teleurgesteld.

Met verve werd ons de cocktail van de maand geadviseerd, en je durfde zeker geen “nee” te zeggen. Achteraf maar beter ook, want het was alsof er een engeltje over je tong piest. Een sensatie die je niet iedere dag meemaakt, of wel dan?

Goed, ik wek misschien ondertussen de indruk dat dit een dikke vette advertorial is, maar niets is minder waar. Hier spreekt een tevreden meid, die uiteindelijk rollend naar huis is gegaan. #no-pun-intended

Mama Kelly is een restaurant met 2 specialiteiten, namelijk Kip & Kreeft. Naast deze gerechten worden er voldoende alternatieven geboden, maar ik besloot met de “flow” mee te gaan en koos voor de kreeft met knoflook als hoofdgerecht. Als voorgerecht koos ik de oesters.

FleurFood Mama Kelly

De oesters werden naturel geserveerd en je kon naar eigen smaak garneren.
Mijn vriendinnetje bestelde de Gravad Lax, en als ze ooit “geur-bloggen” uitvinden is dit het eerste wat ik met jullie deel. De zalm werd geserveerd in een klein stalen pannetje die je nog even dient te laten “garen”. Het rook naar.. hoe omschrijf ik dit het best… open haard op een winterse avond? In ieder geval: Heerlijk!

Vriendlief had de buikspek besteld, wat een beetje afwijkt van het kip/kreeft principe, maar wat zeker in de smaak viel.

FleurFood Mama Kelly

Als hoofdgerecht had dus ik een halve kreeft met knoflook besteld.
Vooral de knoflook dien je heel serieus te nemen, want hiermee bedoelen ze dus een hele gepofte knoflook. Ik kan geen maat houden dus ik heb dit bijna in zijn geheel tot me genomen.

..Did not think this through, want eenmaal terug achter op de motor besefte ik me dat mijn helm een grote knoflookdamp was.
“…A gift that keeps on giving”.

FleurFood Mama Kelly

Als dessert was er wat mij betreft maar een optie, namelijk de blondie met een saus van karamel en zeezout. Ik heb nog net op tijd een foto kunnen maken, want daarna heb ik hem zo’n beetje geinhaleerd, zo lekker!

FleurFood Mama Kelly

Al met al kan ik dus zeggen dat het een zeer geslaagde avond was. Of dit nu komt door ons megagezellige gezelschap, het feit dat het zo spontaan was of door de hele ambiance en het heerlijke eten? het zal vast hebben meegespeeld, maar ik zou er zeker nog een keer eten.

Wil je meer weten of Mama Kelly, check dan de volgende links:

Mama Kelly – Den Haag

Mama Kelly – Amsterdam

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *