Zalmtartaar
Recept

Zalmtartaar – Sushi style

Sushi, ik ben er echt dol op. Een mens heeft echter wat variatie nodig in het leven en daarom heb ik een heerlijk recept geschreven voor zalmtartaar “sushi style”.

Dit recept voor zalmtartaar is eenvoudig en je hoeft er, bijna niet, voor te bakken of braden. Daarnaast is het een heerlijke gerecht voor een zomerse dag!

Het recept bevat rauwe zalm, maar deze zou je eventueel kunnen vervangen voor (warm)gerookte zalm als je je hier niet prettig bij voelt.

Vereiste is wel dat je zalm verser dan vers is en je het gerecht dezelfde dag bereid. Better safe than sorry. Buikloop of andere ongemakken zouden natuurlijk een beetje een domper zijn, of niet dan?

Om het hele feestje een beetje leuk te presenteren is het handig om een keukenkwast en een steekring in huis te hebben. Verkrijgbaar bij de plaatselijke Actions, Xenossen en Blokkertjes. Heb je dit niet? Geen probleem, maak er dan iets lekker bourgondisch van. Het is immers donker van binnen.

Type gerecht: Hoofdgerecht, of voorgerecht in kleinere portie.
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 200 gr. zalmfilet
  • Norivellen (die groene zeewierjasjes die om je sushi heen zitten)
  • 2 lenteuitjes
  • Een handje zeewier
  • 1 avocado
  • 1 ciabatta die je nog dient af te bakken
  • Wasabi mayonaise (of mayonaise waar je zelf, naar smaak, wasabi doorheen mengt)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de ciabatta in de lengte in lange dunne plakken. Bij gebrek aan een steekring kun je deze plakken in vierkanten snijden en anders kun je ze uitsteken met een steekring.

Bestrijk, bedruip of smeer de ciabatta in met wat olijfolie en bak, tot ze lichtbruin kleuren, in de oven.

Snij de lenteui in dunne ringen en de avocado in blokjes.

Verkruimel een norivel.

Ontdoe de zalm van de huid, mocht deze er nog aan zitten en snij de zalm in kleine blokjes. Meng de zalm in een kom met een eetlepel wasabi mayonaise en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de avocado, de lentui, de helft van het zeewier en de verkruimelde Nori vellen toe aan het zalmmengsel en schep goed om tot alles gemengd is.

Bestrijk een bord, met een keukenkwast, met een streep wasabi mayonaise en leg hier een steekring op. Ben je dus skeer, en heb je dit soort gerei niet in huis, ga dan niet in de weer met je foudationkwast, maar pak een lepel. Hiermee bereik je ook een mooi resultaat. *Er vanuit gaande dat je niet zo skeer bent dat je geen lepels bezit.

Begin met een stuk ciabatta als bodem en vul de steekring tot de rand met het zalmmengels en druk goed aan. Leg hier bovenop weer een plakje ciabatta.

Dit bedek je vervolgens met het laatste beetje zeewier en wat stukjes Nori.

Zalmtartaar

Zalmtartaar

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *