Kapsalon Fleurfood
Recept

Kapsalon – De homemade versie met kipkebab

Ik ben een van de weinige mensen die een kapsalon op een doordeweekse dag kan eten, in plaats van dronken en kwijlend na een avond stappen. Ik hou van kapsalon! In plaats van het iedere keer af te halen, besloot ik het een keer zelf te maken.

Aangezien er toch een grote hoeveelheid knoflooksaus op gaat zou ik eerst even nadenken wat je plannen zijn voor de avond. Daarentegen kun je de knoflooksaus ook achterwege laten, maar eerlijk is eerlijk… het hoort er wel echt bij.

Maar wat is kapsalon nou eigenlijk? Wikipedia, de onuitputbare bron van onbetrouwbare kennis zegt er het volgende over: “Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma of döner, afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal. In plaats van shoarma, wordt de kapsalon ook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel”

Uiteindelijk is het maar net waar je zin in hebt dus. De versie die ik maak is gemaakt met kipkebab. Deze kunt je voorgekruid verkrijgen bij de Albert Heijn.

Je kunt de Kapsalon op normale borden serveren, maar je kunt natuurlijk ook “all-the-way” gaan en ze serveren in RVS bakjes. Deze zijn oa. verkrijgbaar bij bol.com.

Type gerecht: Hoofdgerecht of after-uitgaan snack
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden voor de ovenfriet.

Snij in de tussentijd de tomaat, komkommer en ui in plakjes.

Doe de friet in de oven en bereid volgens de instructies op de verpakking.

In de tussentijd bak je de kipkebab in een koekenpan tot deze gaar is.

Leg de patat op de bodem van een ovenschaal (of meteen in de RVS bakjes) en leg hier de kipkebab op. Bedek met de geraspte kaas en doe nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Leg hier vervolgens de ijsbergsla, tomaat, komkommer en ui op en doe hier een royale hoeveelheid knoflooksaus overheen.

Eet smakelijk!!

Kapsalon Fleurfood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *