FleurFood Pizza
Recept

Homemade Burrata pizza met Parmaham en baby basilicum

Terwijl ik dit artikel schrijf neem ik nog een hapje van mijn Pizza met Burrata. Dit gerecht is zo lekker, dat ik direct achter mijn laptop ben gekropen om dit met jullie te delen.

Nee ok.. bij wijze van. Ik heb hem natuurlijk eerst lekker zitten opsmikkelen. 

Pizza is life… Maar pizza waar al mijn favoriete ingredienten op zitten is heaven! 
Deze pizza is belegd met Parmaham, Burrata, cherrytomaten en chilivlokken. Een combinatie tussen romigheid en een kleine bite.

Het pizzadeeg heb ik voor deze gelegenheid niet zelf gemaakt. I was hungry!
Echter hebben ze bij de Albert Heijn vers pizzadeeg die zo’n krokant randje heeft, dat ik het helemaal prima vind. 

In een eerdere blog heb ik al iets over Burrata verteld. Destijds heb ik de Burrata koud bereid en diende deze als perfect voorgerecht. Burrata laat zich echter ook goed lenen voor warme gerechten. Zo serveer ik het graag bij verse pasta of in dit geval als beleg op een pizza. 
Belangrijk is dat je de Burrata niet helemaal mee bakt, maar de laatste 5 minuten toevoegt. Hierdoor behoudt het kaasje zijn romigheid maar is deze wel warm en ietwat uitgelopen. Heerlijk!

Bij dit gerecht heb ik tevens gebruik gemaakt van baby basilicum. Dit is een basilicumsoort met kleine blaadjes. Het ziet er feestelijk en ook wel schattig uit, maar heeft desondanks een hele rijke smaak. 

FleurFood Baby Basilicum

Daarnaast heb ik gedroogde chili vlokken aan dit gerecht toegevoegd voor een klein beetje pit. Ik heb per pizza een handje gebruikt, maar dat is uiteraard afhankelijk van je smaak. 
Je wil natuurlijk ook niet dat de vlammen uit je gezicht slaan. 

Type gerecht: Hoofdgerecht 
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Benodigdheden: Oven

Ingrediënten:

  • 1 verse pizzabodem
  • 1 Burrata
  • 4 plakken Parmaham
  • Een handje Chilivlokken
  • Peper
  • Zout
  • Handje baby basilicum (of normale basilicum)
  • 6 cherry tomaten
  • 3 eetlepels tomatensaus of tomatenpuree

Bereidingswijze:

Haal het verse pizzadeeg uit de verpakking en leg op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus, maar laat ongeveer 2 centimeter over bij de randen. 
Halveer de cherry tomaten en beleg de pizza met de parmaham, chilivlokken en de cherry tomaten. Bak de pizza circa 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. 

Haal de pizza uit de oven en verdeel hier de Burrata over. Bak de pizza vervolgens nog circa 5 minuten in de oven. 
Wanneer de Burrata voldoende uitgelopen is haal je de pizza uit de oven en verdeel de basilicum erover. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Eet smakelijk! 

FleurFood Burrata

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *