FleurFood's Kookboeken Top 5

Ondanks het feit dat ik zelf graag recepten bedenk, haal ik veel inspiratie uit kookboeken. 

Ik heb ondertussen een flinke verzameling van kookboeken uit verschillende eetculturen en van diverse schrijvers. 

Met de duizenden kookboeken die er zijn, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom deel ik mijn Top 5 met jullie. 

 

1. Simpel - Yotam Ottolenghi

Fleurfood Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept

 

2. Home Made - Yvette van Boven

FleurFood kookboeken

Hoe maakt u kaas met gewone dingen die u zeker in huis hebt? Hoe bouwt u in twee minuten een rookoven van aluminiumfolie? Hoe maakt u thuis ijs zonder een ijsmachine? En hoe verwerkt u de eigengemaakte kaas, gerookte worst, het ijs en talloze andere producten vervolgens in originele recepten?Yvette van Boven legt alles aan u met stap-voor-stapfoto’s. zo leert u allerlei nieuwe gerechten te bereiden, zonder dat u naar de winkel hoeft voor dure en ingewikkelde apparaten. Na de uitleg volgen inspirerende recepten die tot experimenteren noden.Dit boek begint in de ochtend en werkt zichzelf al kokend de dag door. Van de middag – thee maken, taart bakken – naar het aperitief: zelf drank maken, de hapjes voor erbij. En van de avond – het diner, de kaas, het dessert – door naar de nacht: mosterd, ketchup en mayonaise maken voor wie laat is doorgegaan. Zelfs de hond wordt niet vergeten! Achter in het boek staan menu’s waarin de recepten te combineren zijn tot diners en buffetten voor allerlei gelegenheden.

3. New York Recepten uit de Big Apple - Marc Grossman

Fleurfood Kookoeken

Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typisch New Yorkse gerechten zoals ze in de ‘Big Apple’ zelf worden bereid. Van Silver Dollar Pancake, Tuna Melt, Cinnamon Rolls, Chicken Salad Sandwich en Pickles tot Egg in a Hole, Blueberry Cup, Brownies en Lemon Poppy Muffin. 
Vanaf nu kun je deze onmiskenbaar New Yorkse recepten ook aan deze kant van de oceaan maken. 

‘New York – recepten uit de Big Apple’ bevat een mix van recepten van eethuisbezoeken, joodse delicatessenzaken, een vleugje ouderwets Chinatown, Amerikaans junkfood, gezonde Amerikaanse voeding en nog vele andere dingen. Als je al deze ingrediënten met elkaar combineert, heb je een enkele reis NYC voor je liggen. Smakelijke reis!

4. Bon Appetit – Francois-Régis Gaudry

Fleurfood kookboeken

Deze culinaire inventaris bevat het beste van alles en overal. Vergroot je productkennis en leer alles over grote chefs, culinair-historische weetjes, de beste dranken en de bereiding van klassieke gerechten.

5. Hemelse Soepen – Nicole Pisanie

Fleurfood Kookboeken

Je hebt een kommetje soep en je hebt een bord soep met de wauwfactor! Over de laatste categorie gaat dit fantastische boek van onder andere de voormalige chef-kok van Yotam Ottolenghi’s Nopi. Soep is niet alleen troostrijk, hartverwarmend en goed als opkikker; soep is supergezond comfort food.

De meer dan 100 gezonde feel good soepen zijn handig ingedeeld: wil je snel aan tafel, kies dan voor soep die je in een handomdraai kunt maken. Laat je verleiden door wereldse soepen, troostrijke soepen, soep met een reinigende werking, goed vullende maaltijdsoepen, magische feestelijke soepen en zomerse gekoelde soepen.

FleurFood kookboeken
koken & tafelen algemeen